Vi international is een zeer eigenzinnig Nederlands tv programma van RTL. Het word gemaakt door RTL Sport voor RTL 7. Het hele programma draait om het voetbal. In de studio word er gepraat en gediscussieerd over voetbal door verschillende analytici en presentator Wilfred Genee. Het is kenmerkend door de losse sfeer die er hangt. Er word niet altijd alles even serieus genomen door iedereen en het is niet altijd even informatief. Maar het is er wel gezellig. Af en toe lopen de spanningen tussen Wilfred Genee en Johan Derksen hoog op maar dat is vaak snel weer gesust. 

Tafelheren

De vaste mensen die aan tafel zitten zijn, de presentator, Wilfred Genee, en de twee analytici Johan Derksen en René van der Gijp. Ze worden elke aflevering aangevuld door een bekende Nederlander die niet per definitie verstand van voetbal hoeft te hebben.

Tussen de samenvattingen van de voetbalwedstrijden is vi international opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Introtune
  • Het voetbalnieuws met Johan Derksen
  • René van der Gijp mag de Gillette speler van de week proberen te raden.
  • Johan Derksen vult de Toto in
  • Een verslaggever van vi international brengt verslag uit over een actueel onderwerp uit de voetbalwereld
  • Rubriek voetbalvrienden, er wordt gekeken bij een vriendenteam uit een van de amateurclubs
  • Versnelde ronde

Kijkcijfers

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen, dat was op 17 augustus, werd gelijk een kijkcijferrecord. Er keken die avond maar liefst 831.000 mensen naar het programma vi international. Hierdoor stond vii international gelijk in de kijkcijfer top 10 van die avond. Het oude record qua kijkcijfers voor vi international stond toen nog op 28 februari 2011. Vi gemist? Kijk dan online de afleveringen allemaal terug.

Televizierring

Begin oktober werden de nominaties bekend gemaakt voor de Gouden Televizierring en vi international was er een van. Gelukkig voor Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen werden ze onderscheiden voor hun programma vi international met een Gouden Televezierring en versloegen ze de programma`s Wie is de Mol? en The voice of Holland